V priestoroch pôvabného hotela Merkúr na brehu Zemplínskej šíravy sa odohralo výnimočné medzinárodné podujatie, ktoré nieslo názov "Snúbenie vína s jedlom". Toto podujatie, zorganizované Akadémiou Merkúr n.o. v úzkej spolupráci so Slovenským zväzom kuchárov a cukrárov, mala za cieľ spojiť teoretické a praktické skúsenosti mladých kuchárov, učiteľov gastronómie a skúsených profesionálov, pričom všetky tieto prvky mali byť prezentované s nádejou na revitalizáciu tradičných jedál prostredníctvom moderných prístupov.
Nadšení slovenskí a zahraniční študenti výrazne prezentovali svoje kulinárske schopnosti v príprave jedál, pričom odborná porota, zložená zo špičkových a skúsených kuchárov, detailne dohliadala na každý krok ich tvorby.
Oficiálnymi hostiteľmi podujatia boli páni Šafin, veľvyslanec Slovenskej republiky na Ukrajine, a pán Buraš, poradca premiéra pre cezhraničnú spoluprácu. Okrem toho sa podujatia zúčastnili zástupcovia škôl, univerzít a iných významných osobností.
Účastníci tejto gastronomickej udalosti nešli len domov s chuťou v ústach, ale aj s bohatými a odbornými skúsenosťami. Ich tvorivý prístup k tradičným jedlám, ktorým vliali moderný dych, si získal pozornosť médií a propagácia tohto podujatia sa rozšírila cez médiá. Okrem toho boli odmenení certifikátmi, ktoré potvrdzovali ich účasť a prínos k tejto jedinečnej udalosti, čím vytvorili nezabudnuteľnú kapitolu v histórii kulinárskych inovácií.
Hlavnými partnermi podujatia boli :
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu
SR ŠIOV – Štátny inštitút odborného vzdelávania
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Štátna veterinárna a potravinová správa
Riaditeľ neziskovej organizácie akadémie
odborného vzdelávania MERKUR, n.o.
© Akadémia Merkúr | Tento web vyrobila zo online reklamná agentúra Nasareklama.sk